1 Temmuz 2014 Salı

Gölge e-Dergi Temmuz 2014 Sayı 82

Gölge e-Dergi, kolektif hazırlanan, isteyenlerin yazılarıyla çizimleriyle iştirak edebildiği, internet üzerinden ücretsiz olarak okunabilen bir e-dergi. 82. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık çalışmanın ardından masa üstünüzde…

Dergiyi pdf veya internet üzerinden okuyabilmek için bağlantıları vermeden önce 82. sayının içeriğinden de bahsetmeli…

Bu sayının kapağı Ömer Tunç’tan geldi.

Bu sayıda yer alan çizgi romanlar; Varol Gökdamar’dan yedinci bölümüyle maceraya devam eden “Kagan”, Bora Orcal'ın yazıp çizdiği ''Cin Ali Raporları'' üçüncü bölümü ile davam ediyor.Meriç Kocatürk’ün yazdığı ve Ali Cem Güngör’ün çizdiği “Death League”,Mehmet Kaan Sevinç'in yazıp çizdiği ''Manga Macera''

Bu sayının öyküleri; Can Çelikel’den “Amatör İşi”, Özgür Serdar Altunoğlu’ndan “THK-13BR Uçan Güve”. Bununlar birlikte tefrikalarımız devam etmekte bu ay. Sadık Yemni’nin “Yapay Zeka Dizisi” adlı altında ilk bölümünü yazdığı “Fikrimin Kara Deliği”, Kıvılcım Arduç’tan “Günahların Bekçisi-2”, ben de “Ateş Behiye” tefrikasının ikinci öyküsü “Kefe Köle Pazarı Yolunda”yı yazdım.

Öykü illüstrasyonları; Enver Gökhan Altun, Özgür Serdar Altunoğlu, Eren Ersoy ve Mehmet Kaan Sevinç’ten.

Fantastik şiirler bu sayıda da arz-ı endam etmede. Cevher Karakoç’tan, “Witch King’in Kıyım Yemini” ve “Büyük Elf Göçü”.

Ahmet Yüksel abimiz bu sayıda da bizi röportajsız bırakmadı sağ olsun. “Büyücü Tekir” romanıyla tanınan ve bundan hareketle “Bir Zamanlar Sahada” adıyla çizgi romana dönüştürülen yazar Bülent Sağman, “#dirençizgiroman” adlı Gezi Parkı Direnişi’ni anlatan çizgi romanın editörü Can Yalçınkaya ve “Free Comic Books Day ya da Beleş Çizgi Roman Günü” ile alakalı olarak Arkabahçe’den Ahmet Kocaoğlu’ya yaptığı röportajları okuyacağız.

Emrah Çıldır da “Zahiri’de Beleş Çizgi Roman Macerası”nı anlattı.

Hasan Nadir Derin de bu sayıda bir önceki sayıda bahsettiği 25. Yaşını kutlayan “Ankara Uluslararası Film Festivali”nden gözlemlerini ve yarışma sonuçlarını aktardı.

Yazarının kaleminden bölümümüzü bu ay “Kalsedon Serisi 1-Karanlığın Yükselişi” kitabının yazarı Oktay Bayram’a ayırdık.

Alp Bilgin’in kaleminden “Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeleri” incelemesini de bu sayıda okuyacağız.
Bu ay gerek kitaplar ve çizgi romanlarla alakalı gerekse etkinliklerle alakalı bazı haber yazıları yazdım. Etkinliklerde bu yıl ikincisi düzenlenen GİO Ödül Töreni’nden bahsettim. Kitaplarda ve çizgi romanlarda Devrim Kunter’in Seyfettin Efendi’sinin yurtdışına açılması mevzusuna ve Murat Başekim’in yeni öykü kitabı “Hayal Et Hikayeleri”ne değindim. Bunun haricinde Ramazan münasebetiyle, bazı fantastik içerikli Karagöz-Hacivat oyunları üzerine bir inceleme kaleme aldım. Yine Kahraman Özçelik’in Soma Faciası ile alakalı bir  illüstrasyon hazırladı mevzunun ufak bir hatırlatmasını yaptık.

Bu sayının arka kapağını Eren Ersoy çizdi.

Gölge e-Dergiyi PDF formatında indirip okumak için:
http://www.mediafire.com/download/c6699l8k99gb7k4/golge_derg_haziran_2014_sy_82.ra

Gölge e-Dergiyi internetten FLASH formatındaokumak için:
http://issuu.com/golgedergi/docs/golge_derg_haziran_2014_sy_82/1

Gölge e-Dergi arşivimize ulaşmak için: http://issuu.com/golgedergi

Gölge e-Dergi Facebook grubu adresimiz: https://www.facebook.com/groups/golgeedergi/

Gölge e-Dergi Facebook Yazar Çizer Grubumuza Dahil olmak isterseniz:https://www.facebook.com/groups/Golgedergi/

Bize; golgedergimail@gmail.com adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese
gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.

İyi okumalar dilerim…
Gölge e-Dergi Editörü
Mehmet Berk Yaltırık

Hiç yorum yok: