2 Temmuz 2015 Perşembe

Gölge e-Dergi Temmuz 2015 Sayı 94

Gölge e-Dergi Temmuz 2015 Sayı 94  ''Suat YALAZ'' Özel Sayısı Yayında

Gölge e-Dergi Temmuz 2015 Sayı 94 yine arşivlik bir sayı oldu,tıpkı bundan önceki 93 sayımız gibi.

Gölge e-Dergi Ocak 2012 Sayı 52 de ''Karaoğlan 50 Yaşında'' diye özel bir dosya yapmıştık
(Sonrasında NTV Tarih Dergisi bizim yaptığımız dosyanın suyunun suyunu yaptıydı)

Suat Yalaz ustamızla bir karşılaşmamızda ''Karaoğlan 50 Yaşında''  özel dosya konusu açıldı,Suat usta Gölge e-Dergi'yi ve dosyayı  beğenmiş ama içeriğindeki bazı bilgilerin yanlış,bazı bilgilerin de noksan olduğunu söylemişti,haklı olarak

Biz o dosyayı hazırlarken  kaynak olarak Suat Yalaz'ı baz almamıştık

Gölge e-Dergi için geniş kapsamlı bir röportaj sözü almıştık ustamızdan,Suat Yalaz efsanesini ilk ağızdan dinlemek için.

Gel zaman,git zaman çeşitli aksiliklere rağmen geçen Mayıs ayı içerisinde nihayet  Suat Yalaz ustamız ile Ahmet Yüksel,Gülhan Sevinç,Marla ve ben bir araya gelebildik ,beş saat süren sohbet ve röportajımızı gerçekleştirdik.

Röportaj Temmuz sayımızda yayınlanacaktı ama,röportaj sonrası Ahmet Yüksel ile yaptığımız görüşmelerde kafamızda hala sormadığımız sorular kaldı diye konuşuyorken Suat Yalaz ustamızdan ''haydi gelin o soruları da  sorun da, kafanızda sormadığınız soru kalmasın'' diye bir çağrı aldık.

Sorularımızı hazırladık ikinci görüşmeye Ahmet Yüksel ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Cambaz birlikte gittiler.Yine saatlerce süren sohbet ve sorular,sorulan sorulara Suat Yalaz ustamızın verdiği yanıtlar.Dolu dolu beş kaset daha...

Bugün'e  kadar Suat Yalaz ile ilgili bir çok röportaj yapılmıştı,kimisi sinemacı kimliği,kimisi  ise çizgi romancılığı ile ilgiliydi.

Şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı röportajı Gölge e-Dergi olarak biz gerçekleştirdik,Gölge e-Dergi Temmuz 2015 Sayı 94 ü tamamen Suat Yalaz ustamıza ayırdık.

Genç kuşaklar her yönü ile Suat Yalaz'ı  tanısın istedik.

Suat Yalaz koca bir çınar 83 senelik hayatının tamamı çektiği filmlerde,çizdiği resimli romanlardaki gibi macera dolu.Aslında bu röportaj bile ustayı anlatmaya yetmedi,daha en az on röportaj yaparız ama nasıl olsa geçmişte olduğu gibi Gölge e-Dergi Sayı 94 ü okuyan birilerinin daha aklına Suat Yalaz ile röportaj yapmak gelecek,soruların birazını da onlara bırakalım dedik.

Oğuz Aral ustamızın deyimi ile ''Çizginin Canavarlar Sofrası Paris'te'' birinci ligte yer almış,unutulmaz çizgi karakteri Karaoğlan ile üç kıtada at koşturmuş;
Bir büyük usta ,Duayen,Karikatürist,Resimli Romancı,Yönetmen,Senarist,Yayıncı,on parmağında on marifet,bir koltuğa iki değil bir çok karpuz sığdırabilen koca bir çınar,

Hangi yönü ile anlatsak,nerden başlasak  bilemedik,en iyisi Suat Yalaz ustamız kendisi anlatsın ''Suat Yalaz'' efsanesini.

İyi okumalar

Mehmet Kaan Sevinç

Suat Yalaz Özel Röportajını Ahmet Yüksel gerçekleştirdi

Fotoğraflar:Mustafa Cambaz

Bu sayının  ön kapağına Rıza Türker imzasını attı

Bu sayının arka kapağını Mehmet Kaan Sevinç çizdi.

Grafik Tasarım:Gülhan D. Sevinç

Redaksiyon:Ceren Çalıcı


Dergiyi internetten Flash formatında okumak için: http://issuu.com/golgedergi/docs/g__lge_e-dergi_temmuz_2015_say___94

Dergi arşivimize ulaşmak için: http://issuu.com/golgedergi

Facebook grubumuz için: https://www.facebook.com/groups/golgeedergi/

Bize; golgedergimail@gmail.com adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.





Hiç yorum yok: