2 Haziran 2015 Salı

Gölge e-Dergi Haziran 2015 Sayı 93

Gölge e-Dergi, kolektif hazırlanan isteyenlerin yazılarıyla çizimleriyle iştirak ettiği, internet üzerinden ücretsiz olarak okunabilen bir e-dergi. Yeni bir ayın başlangıcında 93. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık bir çalışmanın ardından masa üstünüzde… Evden, işten güçten kaynaklı sorunlar olsa da yine ma’kadro bir sayı daha huzurlarınızda!

Derginin bağlantısını (pdf okuyabilmek ve internet üzerinden okuyabilmek için) vermeden önce 93. sayının içeriğinden de bahsetmeli…

Bu sayının kapağı hem yayın yönetmenimiz hem baş çizerimiz Mehmet Kaan Sevinç'ten geldi.

Bu sayıda Ustalara Saygı köşemizde, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz usta kaligraf Ferdi Sayışman'ın ardından Yener Çakmak, Ay Barka'nın, Ayten Serin'in, Kaya Özkaracalar'ın yazılarını, usta karikatürist Bedri Koraman'ı kaybedişimizi; ayrıca yine geçen ay kaybettiğimiz usta tiyatrocu Zeki Alasya'nın anısına Utku Uluer'in kaleminden "Yasaklar!" yazısını okuyacaksınız.

Bu sayıda yer alan çizgi romanlar; Varol Gökdamar'ın Gölge e-Dergi efsanelerinden olan hem yazdığı hem çizdiği "KAGAN" 12. bölümüyle devam ediyor! Ayrıca Ekin Gökgöz'ün yazdığı Ege Avcı'nın çizdiği "Kuzu" çizgi macerası da sizleri beklemekte!

Bu sayıda yer alan çizgi roman ön okuması: Peter Millgan'dan "5 Ronin"!

Bu sayının öyküleri ; Harun İçöz'den "Adem ile Havva",  Ali Cem Güngör'den "Görünmez Kız'ın Sonu", Cevher Veli Karakoç'tan "Yurtsuz ve Gizemli Cinayetler" tefrikasının 5. Bölüm'ü "Ölüm Var"ı, Arda Keküllüoğlu'ndan "Sigaralar da Ağlar", Atilla Bilgen'den "Her Yerde Cin Var" ve Gökcan Şahin'den "Yara İzi".

Bu sayıda Korku Köşesi”nde yer alanlar; “Dehşetler Albümü”nde bu ayın konuğu “Kayış Ayak”; illüstarsyonu Mehmet Kaan Sevinç'ten. Bu ayın korku öyküleri; Mehmet Berk Yaltırık’tan: “Emekli Dehşet", Yurtsever Orkun Tatar'dan "Kör Çukur".

Bu sayıda müzik ve edebiyat konulu önemli bir dosyaya yer verdik. Gölge e-Dergi'de şiirleriyle tanıdığımız Gölge şairimiz Yusuf Gürkan, "Fantastik Edebiyat'ın Müziğe Yansımaları" başlıklı mühim bir araştırmasıyla okurlarımızı buluşturacak.

Haberler köşemizde Ersin Burak'ın "Çanakkale" sergisinin, İstanbul Altın Boğa Kısa Film festivalinin, yeni Batman oyunu Arkham Knight ile ilgili yeni duyurulan ses kastının, Tarantino'nun yeni çekilmekte olan filmi "The Hateful Eight" incelemesinin haberlerini okuyabilirsiniz.

Yine bir Gölge e-Dergi klasiği olmuş olan Hasan Nadir Derin de bu sayıda bir başka sinema festivali yazısı ile aramızda. Aslında "Festivaller!" desek daha doğru olur zira bir nice festivali ve filmi Gölge e-Dergi okurları için yazdı, not aldı!

Bu sayının arka kapağını Gülhan D. Sevinç çizdi.

Grafik Tasarım:Gülhan D. Sevinç

Redaksiyon:Ceren Çalıcı




Dergiyi indirip okumak için: http://www.mediafire.com/view/gyi7c6c96bm3ffp/Gölge_e-Dergi_Haziran_2015_Sayı_93.pdf

Dergiyi internetten okumak için: http://issuu.com/golgedergi/docs/g__lge_e-dergi_haziran_2015_say___9

Dergi arşivimize ulaşmak için: http://issuu.com/golgedergi
Facebook grubumuz için: https://www.facebook.com/groups/golgeedergi/
Bize; golgedergimail@gmail.com adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.

İyi okumalar dilerim…
Gölge e-Dergi Editörü


Mehmet Berk Yaltırık

Hiç yorum yok: